Нашата платформа ви предлага 5 различни типа обяви, които можете да изберете по време на публикуване или при повторното им публикуване. Не е възможно да превключвате между различните типове обяви, докато вашата обява е активна. Наличните видове са:

 1. Продавам
 2. Търг
 3. Купувам
 4. Разменям
 5. Подарявам

За да участвате във всеки търг, първо трябва да регистрирате акаунт. След като вече имате активиран акаунт, можете да посетите всеки търг в сайта за безплатни обяви IBAY.BG, и в страничната лента ще забележите полето за наддаване.

По-долу въведете стойността на офертата ще видите каква е минималната стойност, която трябва да поставите. След като търгът приключи и ако сте го спечелили, ще получите имейл за потвърждение.

Списък с всички търгове, в които участвате или сте участвали, се показва във вашия профил под Търгове.

За да популяризирате обявите си, първо трябва да отидете до секцията с обяви в акаунта ви, и от предложените ви опции срещу всяка обява да изберете последната. Той ще отвори модален списък с всички налични промоции в сайта за безплатни обяви IBAY.BG, както и вашите активни в момента промоции за конкретната обява.

Списъкът с наличните промоции е:

 1. Bump Up Ad (това ще актуализира датата на публикуване на обявата, докато срокът на валидност остава и може да се използва само веднъж на обява)
 2. Маркирайте обявата (това ще оцвети вашата обява в ярък – различен цвят, и вашата обява ще се откроява от другите в списъка)
 3. Топ обява (с тази промоция, вашата обява ще се показва в първите XX позиции на всички обяви, както и в нейната редовна позиция в списъка)
 4. Спешна обява (показване на лента (маркер) с надпис „Спешно“ върху вашата обява)
 5. Обява на началната карта (обявата ви ще се показва на целевата страница)

С изключение на промоцията Bump Up, всички те могат да имат множество налични пакети.

След като изберете тип и период на промоция, можете да продължите към екрана за плащане. След като плащането бъде изчистено, вашата промоция ще бъде активна. Промоцията започва от момента, в който плащането е изчистено, а не от момента, в който е заявена промоцията.

От падащото меню избирате общо местоположение на вашата обява, като я избирате на картата, сте по-точни. Също така, ако търсенето на местоположение в нашия сайт (платформа) за безплатни обяви, е настроено на геолокация, хората, които търсят по местоположение, ще намерят обявата ви по-лесно. Търсенето на местоположение в нашия сайт (платформа) за безплатни обяви, може също да бъде зададено като списък с предварително дефинирани стойности, в който случай се използва стойността от падащото меню.

В зависимост от настройките на пазара можете да имате:

 • Пакети (в пакетите времето за подаване на реклами е неограничено, докато броят на рекламите е окончателен)
 • Абонаменти (тук времето за подаване е ограничено, докато броят на рекламите не е)

Броят на различните пакети и абонаменти е неограничен и всичко зависи от предпочитаните настройки на администратора

За да видите телефония номер на продавача, отидете на страницата на неговия профил или на някоя от неговите обяви и ще забележите блок с телефонен номер.

Ако искате да започнете разговор със съобщения с продавача, първо създайте акаунт. След като създадете своя акаунт, отидете на някоя от неговите обяви и ще забележите бутон за изпращане на съобщение. Списъкът с вашите съобщения е достъпен във вашия профил. Там имате AJAX система за съобщения, където ще можете да продължите разговорите.

Има два вида рецензии – купувач и продавач. Първата стъпка е да се регистрирате в нашия сайт (платформа) за безплатни обяви. След това трябва да изпратите съобщение до продавача. След като продавачът отговори на вашето съобщение, вие ще можете да прегледате продавача и в същото време продавачът ще може да ви прегледа.

Когато потребителите посетят вашия профил, те ще могат да видят цялостния ви преглед, пълен списък с вашите отзиви и да ги филтрират по тип.

След като публикувате отзив, той не може да бъде променен. Също така продавачът и вие имате възможност да отговорите на преглед.

Ако сте намерили някаква обява, която искате да посетите по-късно или да се свържете с продавача по-късно и т.н., можете да я маркирате като любима и тя ще бъде запазена в списъка с любимите ви обяви, до който можете да получите достъп от таблото за управление на вашия профил.

Ако смятате, че обявата нарушава някои правила, можете да докладвате за нея директно от страницата на самата обява, като щракнете върху бутона Докладвай, и напишете подробна причина. Обявата ще остане активна, докато администраторът не я провери.